Dołącz do Fox News, aby uzyskać dostęp do tych treści

Plus specjalny dostęp do wybranych artykułów i innych treści premium na Twoim koncie – bezpłatnie.

Wpisując swój adres e-mail i naciskając przycisk Kontynuuj, wyrażasz zgodę na warunki Fox News Warunki użytkowania I Polityka prywatnościw tym nasze Zawiadomienie o zachętach finansowych.

Proszę podać prawidłowy adres e-mail.

Jabłka i jesień dobrze do siebie pasują.

Wydaje się więc stosowne włączyć przepis Debi Morgan na chrupiące jabłka ze smażonymi jabłkami do jesienny deser repertuar z okazji Narodowego Dnia Desera.

Morgan, założycielka południowego bloga kulinarnego Quiche My Grits z Asheville w Północnej Karolinie, powiedziała Fox News Digital sprawdzony przepis to uwielbiany jesienny przysmak o cierpkim i słodkim smaku z wyśmienitą chrupkością.

DOLLY Parton i jej siostra dzielą się przepisem na „zapiekankę ze słodkich ziemniaków”: „IDEALNY NA JESIEŃ”

Dla wszystkich, którzy chcą przygotować bogaty w cynamon deser, od którego w kuchni na pewno będzie pachnieć sadowniczą piekarnią, przygotowaliśmy instrukcję krok po kroku, jak to zrobić smażone chrupiące jabłko.

Narodowy Dzień Desera Według kalendarza świąt narodowych obchodzone jest 14 października. „To dzień, w którym można delektować się słodyczami, a wiele restauracji i marek żywności oferuje specjalne okazje, aby to uczcić” – zauważa strona.

Debi Morgan, założycielka południowego bloga kulinarnego Quiche My Grits, podzieliła się swoim przepisem na chrupiące smażone jabłka z Fox News Digital.

Debi Morgan z Asheville w Północnej Karolinie, założycielka południowego bloga kulinarnego Quiche My Grits, podzieliła się swoim przepisem na chrupiące smażone jabłka z Fox News Digital. (Quiche, moja kasza)

Potrzebne materiały

Patelnia żeliwna o średnicy 12 cali

Duża miska

Nóż

Odmierzanie łyżek i kubków

Przybory do mieszania

Lody waniliowe (opcjonalnie)

Sprawdzony przepis Debi Morgan na chrupki jabłkowe wymaga smażenia i składa się z cynamonu, brązowego cukru, wanilii i masła.

Sprawdzony przepis Debi Morgan na chrupki jabłkowe wymaga smażenia i składa się z cynamonu, brązowego cukru, wanilii i masła. (Quiche, moja kasza)

Składniki

Smażone jabłka

4 duże, miodowe, chrupiące jabłka

½ łyżeczki cynamonu

2 łyżki brązowego cukru

JABŁKO DZIENNIE I 4 INNE WSPANIAŁE JESIENIOWE POKARMY, KTÓRE SĄ ZDROWE, PYSZNE I ZABAWNE

1 łyżeczka wanilii

6 kawałków masła

1 szklanka wody

Ostra porcja przepisu Debi Morgan składa się z granoli, posiekanych orzechów pekan, cynamonu, brązowego cukru, mąki i masła.

Ostra porcja przepisu Debi Morgan składa się z granoli, posiekanych orzechów pekan, cynamonu, brązowego cukru, mąki i masła. (Quiche, moja kasza)

Chrupiąca polewa

2 szklanki granoli owsianej (o niskiej zawartości cukru lub na bazie miodu)

1 szklanka posiekanych orzechów pekan

½ łyżeczki cynamonu

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżka mąki

½ kostki miękkiego masła

Wskazówki

Smażone jabłka

1. Pokrój nieobrane miodowe chrupiące jabłka i umieść plastry na żeliwnej patelni.

2. Posyp plasterki jabłka cynamonem, brązowym cukrem i wanilią i wymieszaj.

3. Dodaj 6 kawałków (małych plasterków) masła i smaż jabłka na średnim ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż zawartość stanie się miękka. Podczas smażenia pamiętaj o zamieszaniu jabłek.

Więcej artykułów o stylu życia znajdziesz na www.foxnews.com/lifestyle

4. Po usmażeniu wlej szklankę wody na patelnię i wymieszaj ją z plasterkami jabłka.

5. Podczas przygotowywania chrupiącej polewy zagotuj jabłka. Pilnuj patelni, aby uniknąć przypalenia plasterków jabłka.

Gotowe chipsy jabłkowe można podawać z lodami waniliowymi dla wszystkich, którzy pragną słodkiego, zimnego akcentu.

Gotowe chipsy jabłkowe można podawać z lodami waniliowymi dla wszystkich, którzy pragną słodkiego, zimnego akcentu. (Quiche, moja kasza)

Chrupiąca polewa

1. Rozgrzej piekarnik do 350° Fahrenheita.

2. Do dużej miski wsypujemy granolę, posiekane orzechy pekan, cynamon, brązowy cukier i mąkę.

KLIKNIJ TUTAJ, ABY ZAPISAĆ SIĘ NA NASZ NEWSLETTER LIFESTYLE

3. Dodajemy zmiękczone masło i mieszamy zawartość do momentu, aż konsystencja stanie się „krucha”.

4. Posyp chrupiącą polewą plasterki jabłka, gdy są jeszcze na patelni.

KLIKNIJ TUTAJ, ABY POBRAĆ APLIKACJĘ FOX NEWS

5. Piec naczynie przez 15 minut lub do momentu, aż stanie się złotobrązowe.

6. Podawać z lodami według uznania.



Source link